Hur mycket pengar tjänar du på YouTube?

Tjäna pengar på youtube

Google-ägda YouTube är en webbplats för videodelning. Med mer än en miljard aktiva användare i skrivande stund är YouTube världens mest populära webbplats för videodelning.
En dator och en internetuppkoppling är allt du behöver för att titta på, skapa och dela videor. YouTube tar emot miljarder videor varje månad.

Vilka typer av videor kan du upptäcka på webbplatsen?

Det är möjligt att hitta ett enormt utbud av innehåll på YouTube. Originalmaterial, livestreams och filmer kan delas om allt från tillagning av favoriträtter till dina åsikter om aktuella frågor.

Att sälja videor på YouTube är ett annat sätt att generera pengar på webbplatsen. Två av de vanligaste metoderna för att generera intäkter på YouTube är genom försäljning av annonser som är kopplade till dina videor och genom att skapa en prenumerationstjänst för dina tittare.

Kan du berätta för mig hur mycket pengar man kan tjäna på YouTube?

Det är omöjligt att ge ett slutgiltigt svar på den här frågan eftersom intäktspotentialen för varje kreativ person skiljer sig åt. Mellan genrer och antalet följare kan det vara olika.

YouTubes genomsnittliga intäkter per video ligger mellan 0,50 och 4 miljoner dollar, enligt en studie av The Daily Dot. Annonsintäkter (44 procent) används för att beräkna denna siffra (56 procent ).

Att göra en bra YouTube-video är inte lätt.

Att göra en bra YouTube-video är inte lätt.

Det är inte så svårt som det verkar att göra en bra YouTube-video. Videoproduktion kan vara en lukrativ verksamhet om du följer några enkla regler.

Gör en lista över allt du behöver för att göra en bra video innan du börjar filma. En kamera, en bra mikrofon och ett redigeringsprogram är några av nödvändigheterna.

För att börja filma din video behöver du alla ovanstående saker. När du filmar ska du vara kreativ och ha roligt. Du behöver inte vara professionell för att producera en YouTube-video som lyckas.

En vanlig fråga som jag får höra är: “Hur kan jag tjäna pengar på YouTube?”.

Skapa underhållande och/eller pedagogiska videor för att börja tjäna pengar på YouTube. Börja sälja annonsutrymme i eller runt dina filmer så snart de är igång. Genom att sälja prenumerationer på din kanal eller föremål som t-shirts, dvd:er och klistermärken kan du också tjäna pengar.

Att ge ut gratis innehåll i utbyte mot kontaktuppgifter är ett annat sätt att tjäna pengar på dina YouTube-filmer. Därefter kan du bygga upp en e-postlista och erbjuda produkter till personer som har lämnat sin e-postadress till listan.

Du kan också använda YouTube-videor för att marknadsföra dina kurser genom att ge ut gratis information. Om du vill se hela innehållet i en kurs måste du köpa själva kursen. Du kan fortfarande se hela kursen på YouTube, men du måste betala för förmånen att ta del av hela kursen.

Genom att organisera livestreamade evenemang kan du också tjäna pengar genom att låta dina tittare delta i tävlingar och vinna priser.

Du kan tjäna pengar på YouTube genom att samarbeta med ett produktionsföretag som köper avsnitt för att generera för sina egna kanaler.

I Sverige, hur mycket pengar tjänar du på YouTube?

I Sverige, hur mycket pengar tjänar du på YouTube?

Även om det är möjligt att tjäna mycket pengar på YouTube på svenska är det inte lika lukrativt som om du arbetar internationellt. Trots detta finns det ett antal svenska YouTubers som har tjänat en hel del pengar på sitt arbete över hela världen.

Andra jobbar heltid för stora tv-kanaler som SVT eller TV4 och får betalt per avsnitt av de produktionsbolag de jobbar med. Med en genomsnittlig årsinkomst på 20 miljoner kronor 2015 låg svenska YouTubers i toppen av Europas ranking.

YouTube-videor från Sverige är välkända för sin höga kvalitet. Svenskar som arbetar på engelska kan tjäna allt från några tusen till flera tusen kronor i månaden, beroende på deras kunskaper i det engelska språket.

Vad du kan tjäna på youtubevideor beror på omfattningen av dina strävanden. Dina möjligheter att få en stor skara följare och tjäna mycket pengar ökar om du marknadsför dig själv på mer än bara YouTube.

0 Shares:
Du kan också gilla