Vad kostar det att köra över öresundsbron

Vad kostar det att köra över Öresundsbron?

Du kanske ställer dig frågan “vad kostar det att köra över Öresundsbron?” Du är inte ensam. Detta är ett ämne av stor relevans för många pendlare, turister och affärsresenärer. Svaret på den frågan beror på vilken typ av fordon du kör och hur ofta du planerar att använda bron.

Fordon Enkelresa BroPass (1 år)
Personbil 370 SEK 208 SEK
Motorcykel 185 SEK 104 SEK
Buss (upp till 9 passagerare) 740 SEK 416 SEK
Lastbil (över 9 ton) 2500 SEK 1667 SEK

Busstur, motorcykeltur eller en resa med lastbil över Öresundsbron kostar olika beroende på vilket fordon du väljer. Men oroa dig inte, vi har listat alla kostnader i tabellen ovan.

Vad innebär BroPass?

För de som ofta korsar bron finns det en tjänst som heter BroPass. Detta pass ger dig ett lägre pris per resa och är verkligen värt att överväga om du regelbundet kör över bron.

Öresundsbron – mer än bara en konstruktionskostnad

Öresundsbron står som en ikon för förbindelsen mellan Sverige och Danmark. Utöver att fråga “vad kostar det att köra över Öresundsbron?”, skulle du kanske bli fascinerad av att veta vad det kostade att bygga denna mästerliga struktur. Värdet på denna fantastiska tekniska prestation uppskattas till runt 30 miljarder svenska kronor!

Så, nästa gång du kör genom Öresundsbron, minns att den unika upplevelsen med vacker utsikt över Öresund och smidighet i din resa är värt varenda krona.

0 Shares:
Du kan också gilla