Suzanne Reuter – i alla sorters roller

Suzanne Reuter – i alla sorters roller

Det finns många skådespelare som tycks fastna i vissa roller eller fack. Detta gäller inte Suzanne Reuter. Hon dyker upp i de mest olika skepnader. Många lärde känna henne i korta sketcher på TV med humor och överraskningsmoment i högsätet. Och på senare tid ser vi henne i reklamfilmer för ICA.

Fakta om Suzanne Reuter:

Född1952
FamiljSambo med Tomas Pontén 1983-2000, tre barn
UtmärkelserGuldbaggen vid två tillfällen
Ledande roller iRederiet, Svensson Svensson, Cleo, Vår tid är nu med flera

Suzanne Reuter, Peter Dalle och nödslakt

“Fan ska vara teaterdirektör”, sägs det i ett lustspel från mitten av 1800-talet. Pjäsen handlar om ett resande teatersällskap som reser runt i landsorten för att förnöja en sparsmakad publik.

Repliken skulle lika gärna kunna uttalas av dagens skådespelare. De ska uppträda i många olika roller. Inför varje film- och teaterpremiär ska de också framträda i media och berätta om sina demoner och känslor inför premiären. De ska träffas som stjärnor på slott och inför TV-publiken vända ut och in på sig själva. Helst ska de ha haft en svår barndom eller ha haft problem med alkohol eller droger. Den som inte haft sådana problem platsar uppenbarligen inte i kändis-TV.

Suzanne Reuter har såvitt bekant inte lämnat ut sitt privatliv till kreti och pleti. Visst har hon berättat om alkoholproblem och att hon lever ensam. Men behöver vi veta det? Nej, vi väljer att älska henne på avstånd som den fantastiska och mångsidiga skådespelare hon är.

De flesta har lärt känna Reuter från filmer och TV-program. Vi fick se henne redan som ung i Lorry, där hon uppträdde tillsammans med Peter Dalle och bland annat hotade att skicka hans rollkaraktär på nödslakt. På senare tid har vi fått se henne i en ny karaktärsroll med Peter, där hon spelar fin och förnäm äldre dam i TV-serien “Vår tid är nu”.

Suzanne Reuter – träffsäkra repliker med timing

Den som inte själv sysslat med skådespeleri, förbluffas av två saker. Hur kan en skådespelare komma ihåg alla sina repliker och hur lyckas de få in sina repliker i exakt rätt sekund. Det senare är speciellt viktigt i komedier. Och på en teater ska dessa repliker framföras kväll efter kväll. En som behärskar denna konst till fullo är Suzanne Reuter, som dessutom kombinerar sina repliker med ett oefterhärmligt minspel. I en TV-serie, “Svensson Svensson” med Allan Svensson som medspelare utövade hon sin träffsäkerhet i repliker till fulländning. 

Suzanne Reuter – serier, filmer och tv-program

Listan över pjäser, TV-serier och filmer kan göras lång:

  • Suzanne var med i såpan Rederiet
  • Lorry med Peter Dalle, Lena Endré med flera
  • Reuter & Skoog, där Ulla Skoog var medspelare
  • Cleo med Loa Falkman
  • Filmen Yrrol med Lorry-gänget
  • En värsting till syster på China-teatern
  • Fru Löwander i TV-serien “Vår tid är nu”

Som ett kvitto på sitt skådespeleri har Suzanne fått många utmärkelser både som bästa kvinnliga skådespelare och årets TV-personlighet. Hon har även fått medalj från kungen med motiveringen “för betydande insatser för svensk scenkonst”. Inte utan att det skulle vara intressant att se hennes minspel när hon tog emot kungens medalj.

Suzanne Reuter naken

Från media och speciellt kvällspress får vi information om Suzanne, som vi egentligen inte nödvändigtvis behöver känna till. Sålunda har hon haft Covid-19 och hjärtfel men såvitt vi vet inte cancer. Däremot jobbar hon med hjälpinsatser för barn som fått cancer. Hon har en son Lucas, men vad han företar sig vet vi inte. Som den kloka kvinna hon är, berättar hon ingenting om sitt nuvarande kärleksliv.

Däremot berättar hon om att hon spelat in en film helt naken, eller nude som det heter på utrikiska. Enligt recensioner handlar filmen om en dotter som vill muntra upp sin mammas kärleksliv. Den minnesgode kommer kanske också ihåg en kort sketch på samma tema tillsammans med Claes Månsson från filmen Yrrol, där Suzanne dock begränsade sig till att spela halvnaken. En sketch med stort överraskningsmoment.

0 Shares:
Du kan också gilla