Vad kostar det att åka över öresundsbron

Vad kostar det att åka över Öresundsbron?

Många har undrat, “Vad kostar det att åka över Öresundsbron?” Det är ingen hemlighet att priset kommer att ha stor betydelse när det kommer till att planera en resa över denna imponerande arkitektoniska struktur.

Kostnad för passage över Öresundsbron

Priset för att åka över bron beror på fordonets typ i huvudsak. Om du kör en personbil, kommer det att kosta cirka 370 kr för en enkelresa, om du betalar i förväg. Men om du har ett bropass kan du få betydande rabatter.

Föraren av ett fordon med mer än två axlar kommer att märka att priset hoppar till omkring 1000 kr. Detta gäller för lastbilar, bussar och andra stora fordon. I detta fall är det dock billigare per axel jämfört med en personbil.

Låt oss nu titta på en tabell som illustrerar de vanliga priserna för att åka över Öresundsbron för olika fordonstyper:

Fordonstyp Pris (enkel resa) Pris med BroPass
Personbil 370 kr 216 kr
Lastbil 1025 kr 615 kr
Motorcykel 185 kr 108 kr
Caravan 370 kr 216 kr

Är det värt kostnaden?

Det är det stora spörsmålet, eller hur? Är det värt pengarna att åka över Öresundsbron? Svaret är: det beror på. Om du är i ett rus att komma till andra sidan, är det en snabb och bekväm lösning som definitivt kan vara värt pengarna. Å andra sidan, om du har tid och vill spara pengar, kan det vara en bra idé att överväga andra alternativ. Så som alltid, det handlar om vad som fungerar bäst för dig!

0 Shares:
Du kan också gilla