Gothia Towers

GOTHIA

Gothia Towers i Göteborg är ett fyrstjärnigt hotell som ligger precis bredvid Liseberg och Universeum. Det är lätt att ta sig dit med spårvagn då det ligger vid Korsvägen, en knutpunkt för spårvagnar. Gothia Towers har 1 200 rum och flera restauranger och barer. Byggnaden är hög och har fin utsikt över staden och Liseberg.

Snabbfakta Gothia Towers

Frukost ingårJa
WifiJa
SpaJa
ParkeringJa

Gothia Towers spa

Förutom Gothia Towers pool har hotellet också ett helt spa. Eller egentligen är det Gothia Towers systerhotell Upper House som ligger på våning 18–25 i Tower 2 som har ett spa.

Detta spa har utsikt över stan och har fått flera utmärkelser. Du får där tillgång till en utanpåhängande pool, flera bastur, en djungeldusch, Göteborgs högst belägna hamam och en relaxavdelning. 

Spat i Gothia Towers erbjuder också olika behandlingar som massage, ansiktsbehandlingar och kroppsinpackningar.

Bättre pris på spa

Du som bor på Gothia Towers får ett bättre pris på spabesök. Du kan välja bara spa eller dagspa med ritual. Då får du en necessär med produkter som du kan använda under ditt besök.

Spa

  • Måndag–torsdag 495 kronor per person, jämfört med 595 kronor ordinarie pris.
  • Fredag–söndag 695 kronor per person, jämfört med 795 kronor ordinarie pris.

Dagspa med ritual

  • Måndag–torsdag 695 kronor per person, jämfört med 795 kronor ordinarie pris.
  • Fredag–söndag 895 kronor per person, jämfört med 995 kronor ordinarie pris.

Entré gäller i tre timmar. Spat är öppet måndag–torsdag 07.00–21.00, fredag 07.00–22.00 samt lördag och söndag 08.00–22.00.

Gothia Towers hotellrum

Gothia Towers består av tre torn med hotellrum som varierar från prisvärda standardrum till lyxiga sviter. En del av Gothia Towers rum är också familjerum. Det finns också familjerum. Hotellet utlovar hög komfort och smakfull inredning. I alla rum ingår frukostbuffé, wifi, strykjärn, vattenkokare, hårtork, värdeskåp och tv.

De har flera olika paket och erbjudanden. Exempelvis kan du välja paket med boende och Liseberg eller boende och Universeum. Men det finns också paket med boende och middag eller någon show som ”Mamma Mia! the party” eller ”Pernilla Wahlgren har hybris”.

Gothia Towers restaurang

På Gothia Towers finns det flera restauranger och barer med uteservering för fina dagar. Det finns också ett café. Du kan äta allt från frukost, brunch, lunch till middag eller bara komma in på en öl eller en drink.

Vill du inte äta på plats så erbjuder de även take away och drive through. Och för hotellgäster finns det också självklart room service.


Gothia Towers räkmacka

Gothia Towers är speciellt kända för sin räkmacka. Den är gjord med förebild från amerikanska räkmackor där storleken är det viktigaste. Därför heter den King Size Räkmacka och är verkligen stor. Det är en smörgås med 200 gram handskalade räkor, majonnäs, ägg och sallad.

Räkmackan har funnits sedan 1984, men det stora genombrottet för den kom 2002 då Heaven 23, deras skybar, invigdes. År 2009 hade de sålt en miljon sådana här räkmackor. År 2016 hade de sålt två miljoner.

Gothia Towers frukost

För hotellgäster på Gothia Towers ingår alltid frukost. Gothia Towers frukost serveras följande tider:

  • Måndag–fredag 06.30-10.00
  • Lördag–söndag 07.00-11.00

De utlovar ett stort utbud av frukostmat med smörgåsar, yoghurt, juice, nystekta pannkakor och äggröra.

För de flesta gäster serveras frukosten i restaurang Seasons på plan 2. Bor du i ett skyrum eller i en svit serveras dock frukosten på restaurang Imagine högst upp i det 3:e tornet.

Vill du äta frukost med någon som inte bor på hotellet betalar den personen 195 kronor för hotellfrukosten.


Gothia Towers parkering

Gothia Towers erbjuder olika alternativ för parkering:

  • P-hus. Du kan parkera i en inhägnad avdelning på närliggande Focus P-hus. 
  • Parkeringsservice. Då parkerar hotellet din bil i sitt eget säkerhetsgarage. I priset ingår bort- och framkörning.
  • Parkering i mässhallar. Ibland öppnar de upp sina mässhallar och erbjuder parkering till ett förmånligt pris.
  • Elbilsparkering. Denna service liknar parkeringsservicen, förutom att det ingår laddning för Teslabilar i Tesla Destination Chargers. Vad som gäller för andra elbilar framgår ej.
0 Shares:
Du kan också gilla