Tomu och Yumi – allt du behöver veta om barnens idoler på Youtube

tomo1

Tomu och Yumi är kända namn för många yngre barn som är intresserade av Minecraft och Roblox. Paret har under många år skapat snällt innehåll på sina olika Youtube-kanaler. De gör mycket videor när de spelar datorspel, men också när de prankar varandra eller gör olika utmaningar. Nu har de också gett ut en bok tillsammans. Men vilka är de egentligen? Här är allt du behöver veta!

Snabbfakta om Tomu och Yumi

Riktiga namnTom Karlsson och Jenny Alfvén
Kända förHar flera Youtubekanaler där de spelar snälla spel som Roblox och Minecraft och gör olika bus och utmaningar. Tillsammans har de ca en halv miljon prenumeranter, och de allra flesta är barn. 2022 ger de också ut en bok med namnet Yumi & Tomu. I Spelmästarens händer.
ÅlderTomu är född den 19 juli 1987 och fyller alltså 36 år 2023Yumi är född den 2 mars 1989 och fyller alltså 34 år 2023
FamiljTomu och Yumi är gifta. De har en hund som heter Hina.
BorTomu och Yumi bor ihop i Uppsala men vill helst hålla sin adress lite hemlig eftersom de annars får väldigt många besök av fans. Även om de båda gillar att träffa fans kan det ibland bli lite för mycket.

När började Tomu och Yumi med sina kanaler på Youtube?

Det var när de båda pluggade i Japan under 2015 som de skapade sina karaktärer, Tomu och Yumi. Då gjorde de också en hel del vloggar om sitt liv där. När de kom tillbaka till Sverige började de satsa alltmer på att skapa material till Youtube för yngre barn.

Vad handlar Tomu och Yumis videor om?

Tomu och Yumi har tillsammans lagt upp enorma mängder videomaterial på Youtube. Mycket handlar om olika spel de spelar, till exempel:

  • Minecraft
  • Bloxburg i Roblox (en av Tomus favoriter)
  • Adopt me i Roblox
  • Andra spel i Roblox
  • Sims
  • Star Stable (mest Yumi)

De gör också innehåll där de inte spelar spel. Här är några exempel på det:

  • De gör olika utmaningar tillsammans, till exempel att de ska försöka vara ihoptejpade med silvertejp i 24 timmar, eller att de ska rita av olika saker och den som ritar sämst måste sedan äta upp saken.
  • De filmar saker som händer i deras liv, som till exempel när de åker för att köpa sin hund, Hina.
  • De gör filmer där de låter hunden Hina bestämma olika saker, som till exempel vilka kläder Yumi ska ha på sig.

Var hittar man videor och bilder på Yumi och Tomu?

Det är väldigt lätt att hitta bilder och filmer på Yumi och Tomu. Det är bara att gå in på Youtube eller Youtubekids, eller valfri sökmotor på nätet och söka. Då dyker det upp massor av videor, bilder och annat material, både på dem som verkliga personer och på deras spelkaraktärer. Även hunden Hina är med på många bilder.

Finns det någon video på när Tomu och Yumi gifter sig?

Tro det eller ej, men det här är faktiskt en av de saker som många av Tomu och Yumis tittare ofta söker på. Det är helt klart att det finns ett stort intresse bland fansen inte bara för deras spel men också för dem som personer. Tomu och Yumi är gifta, men det är svårt att hitta bilder eller videor från deras verkliga bröllop. Däremot finns det flera videor där deras karaktärer gifter sig i olika spel, till exempel i Sims.

Hur mycket tjänar Tomu och Yumi?

Det är svårt att ta reda på exakt hur mycket Tomu och Yumi tjänar, men det som är helt säkert är att de får en bra inkomst från sina kanaler och allt runt omkring. De är dock noga med att påpeka att de inte främst gör detta för pengarna, utan för att de tycker att det är roligt. De tycker också att det känns bra att skapa Youtube-innehåll som passar för yngre barn, glada kanaler med mycket skratt och utan svordomar och våld.

En sak som de tjänar pengar på förutom själva filmerna på Youtube är all merch som de säljer till fans. På pandai.se kan man köpa kläder och en hel del annat som de har designat. Här finns vattenflaskor, mössor, halsdukar, gosedjur och mycket annat. På samma sida kan man också köpa deras nyutgivna bok, Yumi & Tomu. I Spelmästarens händer.

0 Shares:
Du kan också gilla