Hur du väljer designen som är rätt för dig

Inredning

När det kommer till att välja design till ditt hem kan det kännas att du har flera ideér men vet inte vad du borde fokusera på. Känns det som att din stil är all over the place? Eller kanske du känner att flera olika inredningsstilar passar dig.

Att hitta din egen stil är en stegvis process. Det är värt att ta tiden för att hitta din perfekta design och dekor förrän du börjar spendera pengar på inredning och möbler. Att hitta den designen som passar din personlighet ger dig möjligheten att dekorera ditt hem med självsäkerhet.

Inget mer tid eller pengar slösat på saker som du till sist och slut inte är nöjd över. Nedan kan du läsa några tips på hur du kan lättare välja din dekor för ditt hem så du kan skapa a space som är vackert, autentiskt och reflekterar dig som person.

 Bli inspirerad av din omgivning

Första du kan göra då du ska hitta din dekor är att kika i garderoben. Titta på dina favorit klädesplagg och lägg extra märke till färg, material och mönster på dem. Till näst kan du besöka ditt lokala musé, art galleries, botanical gardens, restauranger eller vackra hotell. Ta ideér från filmer, bilder, musik, natur och resande. Du kan också ta en titt på inredningsmagasin för att få mera information om olika designmöjligheter som finns.

Ta fram din telefon och öppna Instagram eller Pinterest där du kan se på massvis med bilder på dekor. Spara dina favoriter och försök hitta samband i mönster, färg eller temat överlag som du verkar dras till. Du kan också söka på nätet och kolla igenom olika inredningsnätsidor med inredning i olika stilar. VidaXL har en fantastisk nätsida med ett brett urval av dekor varifrån du kan ta inspiration. Ibland om du vet vilka butiker du dras till kan det hjälpa dig att definiera din stil.

Skapa en visuell tavla av dina favoriter

Medan du samlar inspiration lönar det sig att skapa en mapp med en visuell tavla eller designtavla att ha på telefonen. Den kan innehålla screenshots från nätsidor du tyckt om eller om olika inredningsstilar som känns rätt för dig. Efter att du gjort det kan du granska din tavla och se vilka färger, material och mönster återkommer. Det kan verkligen hjälpa att styra dig mot rätt håll gällande din dekor.

Det kan vara behändigt att ha med din visuella tavla när du är ute på stan, så du kan lätt ta en bild på något som står ut eller du blir förtjust i. Om du behåller inspirationsbilder på din telefon eller dator kan det också vara lättare att matcha ihop olika färgskalor, möbler, mattor eller tavlor samtidigt som du nätshoppar dina möbler.

Var öppen inför förändring

Kom ihåg, när det gäller att uttrycka din unika stil i ditt hem finns det inget rätt eller fel. Fortsätt att experimentera och kombinera olika stilar tills du träffar på något som känns helt rätt. Att skapa din personliga stil i dekoreringen är inte en linjär process med självklara steg – det är en stor del till varför det är så givande.

Din stil kommer att ändras och utvecklas genom tiden när du uppfinner nya stilar och får mer inspiration. Du borde inte fasta för en specifik stil, var öppen till förändring. Om du hittar dig själv i en situation var din designsmak har ändrats totalt, var inte rädd att börja från början. Utöver loppet av ditt liv kommer du troligen att genomgå förändringar i din inredningsstil samtidigt som din smak ändras.

Uttryck din inredningsstil med självförtroende

Att lära dig att hitta den stilen som passar ihop med din personlighet ger dig möjligheten att lära känna dig själv djupare. Det här öppnar dörrar till större självsäkerhet och kreativitet som du kanske inte haft tidigare i livet. Men att hitta din egen smak och anpassa den till din inredning är inte något som sker på en dag, så var patient och ge dig själv tid och var inte rädd att experimentera. Upptäck vad som gör dig lycklig och får dig att känna dig bra, och när du hittar din egen stil låt ingen talk you out of it!

När dina möbler är på plats är det dags att lägga till dekorationer. Rätt inredning gör att ditt hem ser komplett ut. VidaXL har alltid koll på de senaste designerna och trenderna. De har vackra väggdekorationer, smakfulla ljushållare, klockor i antik stil, mjuka dynor och mycket mer. För att känna sig som hemma måste ditt hem återspegla din personlighet och det enklaste sättet att göra det är med dekorationer. Magin ligger i detaljer och därför kan även de minsta dekorationer förvandla rummet. Du kan förvandla ditt hus till ett hem med bara några små förändringar. Ta inspiration från nätsidan och skapa ditt drömhem.

0 Shares:
Du kan också gilla