Topplistor med ‘Jag har aldrig’-frågor

gameshow1

“Jag har aldrig” är ett spel som många nog känner igen från filmer och tv-serier. På engelska heter spelet “Never Have I Ever”. Spelet går helt enkelt ut på att en person säger “Jag har aldrig” följt av något de aldrig har gjort.

De andra deltagarna ska då – om de har gjort det – markera detta på något sätt. Kanske genom att räcka upp handen. Kanke genom att ta shot (vilket snabbt leder till en historia som blir ganska oredlig, men också väldigt rolig.)

Det kluriga med spelet är att man – när man ställer frågan – egentligen slipper svara själv och på så sätt kan komma undan. Om man säger att man aldrig gått naken i skogen, så måste alla som någon gång gått naken i skogen ge sig till känna med det. Så ju värre saker man inte gjort, desto värre saker kan man få reda på att de andra gjort.

Man kan dock få idetorka ganska snart när man spelar detta roliga spel, varför man kan behöva inspiration och uppslag för vilka  ‘jag har aldrig’-frågor man kan ställa. För att hjälpa till har vi här satt samman en rad frågor ni kan använda när ni leker.

Vanliga ‘Jag har aldrig’-frågor

Det kan vara bra att börja med lite vanliga frågor, för att mjuka upp. Inget som är vare sig chockerande eller upprörande. Mest så man kommer in i spelet.

 • Jag har aldrig kört motorcykel
 • Jag har aldrig brutit ett ben
 • Jag har aldrig tatuerat mig
 • Jag har aldrig träffat någon kändis
 • Jag har aldrig rest utanför Europa
 • Jag har aldrig bott i husvagn
 • Jag har aldrig varit i Kolmården

Roliga ‘Jag har aldrig’-frågor

Efter de vanliga frågorna kan man växla upp till roliga frågor. Sådant som får folk att skratta, utan att det egentligen är så chockerande.

 • Jag har aldrig haft läppstift någon annanstans än på läpparna
 • Jag har aldrig satt på mig min tröja både ut och in och bak och fram
 • Jag har aldrig bränt vid mitt te-vatten
 • Jag har aldrig klätt ut mig till en Disneykaraktär
 • Jag har aldrig pratat med någon som inte förstår svenska

Pinsamma ‘Jag har aldrig’-frågor

Nästa steg på skalan är de pinsamma frågorna. Här börjar det bli svettigt för deltagarna. Nu kan de börja bli tvungna att berätta sådant de kanske inte vill berätta. Och skratten kommer att bli fler när man inser vad ens vänner egentligen har hållit på med när man själv inte var med.

 • Jag har aldrig stulit något
 • Jag har aldrig missat ett flyg
 • Jag har aldrig somnat offentligt
 • Jag har aldrig skrattat så mycket att jag kissat i byxorna som vuxen
 • Jag har aldrig låtsats vara sjuk för att komma ur något
 • Jag har aldrig täppt till någon annans toalett

Extrema ‘Jag har aldrig’-frågor

Som näst sista steg på vägen kan man gå till de mer extrema frågorna. Om gänget har kommit så här långt så måste insatserna höjas. Nu blir det tufft. Detta är frågor där representanter för rättsväsendet inte bör vara närvarande för vissa av svaren.

 • Jag har aldrig mutat någon
 • Jag har aldrig ljugit för polisen
 • Jag har aldrig kastat en drink på någon
 • Jag har aldrig låtsats vara av ett annat kön och klätt ut mig när ingen ser på
 • Jag har aldrig spottat i någons mat
 • Jag har aldrig varit och handlat på Pusher street i Christiania
 • Jag har aldrig vält en ko

Snuskiga ‘Jag har aldrig’-frågor

Och när leken pågått länge nog, så kommer man alltid in på snusk. Så här kommer några sådana också, för den som är vuxen. Håll till godo.

 • Jag har aldrig kysst mer än en person under 24 timmar
 • Jag har aldrig somnat under sex
 • Jag har aldrig burit någon annans underkläder
 • Jag har aldrig haft en trekant
 • Jag har aldrig gått på strippklubb
 • Jag har aldrig spelat rollspel i sovrummet
 • Jag har aldrig haft på mig något i lack, läder eller latex
 • Jag har aldrig fått eller gett spanking
 • Jag har aldrig kallat någon snuskiga saker medan vi hade sex

Sista steget i leken ‘Jag har aldrig’

Man kan ta ‘Jag har aldrig’-frågor ännu längre. Det kan bli roligare, mer extremt, mer pinsamt och mer snuskigt – men då måste ni känner er trygga med varandra. Är ni det. Bara kör på!

0 Shares:
Du kan också gilla