Benne Pastabar – smarriga kolhydrater

Benne Pastabar – smarriga kolhydrater

Finns det nån som inte gillar pasta? Det är riktig “Comfort food” proppad med kolhydrater. Ja, det skulle ju förstås vara de som följer LCHF-diet eller liknande “low carb”-diet då. De kan ju alltid försöka intala sig att de inte tycker om pasta. Vi som är sanna mot oss själva och lever efter devisen “är det gott är det nyttigt”, vi går till Bennes Pastabar.

Snabbfakta om Benne Pastabar / Benne Sverige AB

RestaurangerSkanstorget 3, 411 22 GöteborgLångängen 7, 417 22 Göteborg (Kvillebäcken)Friggagatan 12, 411 01 Göteborg (Svingeln)Bergmansgatan 8A, 431 30 Mölndal
Kommande restaurangerGöteborg (Lindholmen)BoråsUppsalaMalmö
Omsättning 202112,8 miljoner kronor (enligt Alla Bolag)

Pasta till lunch – ingen nymodighet

Det är lätt att tro att pastan kom till Sverige ungefär i samma veva som pizzan, alltså i mitten av 1900-talet. Inget kunde vara mer fel. Det är faktiskt känt att vi åt pasta här redan så tidigt som på 1600-talet, då med inspiration från Frankrikes hov. Det äldsta kända nedtecknade svenska receptet med pasta skrevs år 1755 av Cajsa Warg. Det är en köttsoppa i vilken det kokas makaroner och blandas i riven ost.

Pasta är förstås enkelt att koka hemma, särskilt med tanke på alla torkade pastasorter som översvämmar butikshyllorna. Att få till den goda såsen och de smarriga tillbehören kan dock vara värre. Som göteborgare är man då glad att kunna gå till en av de fyra Benne Pastabar-restaurangerna för att få sitt lystmäte. Även i på Lindholmen i Göteborg, samt i Uppsala, Malmö och Borås kommer man inom kort att kunna få glädjas åt att få njuta av perfekt tillagad pasta.

Beställ take away

Har du missat att ta med matlåda till jobbet så är pasta den perfekta måltiden för lunchrasten. Det är bara att fråga runt bland arbetskamraterna en stund innan kl. 12 så får du säkert flera på kroken som vill beställa take away. Det gör ni enkelt i Bennes egen app “Benne Order”, där ni också kan betala så att allt är klart inför upphämtningen av maten. Självklart går det också bra att ringa och beställa:

 • Skanstorget: 031-123145
 • Kvillebäcken: 031-131497
 • Svingeln: 031-933100
 • Mölndal: 031-126698

Däremot verkar Bennes Pastabar inte ha hakat på trenden att erbjuda utkörning via Foodora eller annat budbolag. Så det är bara att bege sig dit själv och hämta upp.

Meny på Benne Pastabar

Hos Benne Pastabar lagas all mat från grunden och pastan kokas precis innan maten serveras eller levereras ut. Det finns inte väldigt många pastarätter på menyn, men det borgar också för att de rätter som serveras får all kärlek som kockarna har att ge. Hösten 2022 ser pastamenyn ut så här:

 1. Double cheese (Taleggio och Grana Padano)
 2. Slow tomato (långkokt tomatsås)
 3. The shrooms (champinjonsås med vitlök)
 4. Hipster juice (sojafärs och tomat)
 5. Silky bird (svensk kyckling i tomatsås)
 6. Smoked pig (bacon och Grana Padano)

Av menyns sex pastarätter är de tre första vegetariska och den fjärde vegansk. De som undviker gluten kan självklart få sin portion glutenfri. Naturligtvis är alla rätterna också kärleksfullt smaksatta med till exempel olivolja, örter och vitlök.

Inga bordsbokningar

Benne Pastabar har inte bara öppet för lunch. Du kan beställa för avhämtning eller äta på någon av restaurangerna på kvällen också. Då kan du också plussa på upplevelsen med någon liten förrätt medan du väntar på pastan:

 • Herby mozza (buffelmozzarella med körsbärstomater i pesto)
 • Signature garlic bread (vitlöksbröd)
 • Olives (gröna oliver med timjan och lite honung)

Vad du däremot inte kan göra är att boka bord. Det är ju trots allt lite snabbmatsstuk över serveringen, så det är inte så underligt. Förhoppningsvis behöver du inte vänta alltför länge på ett bord. Det är inte restauranger som man sitter flera timmar på.

Benne Pastabar – recensioner i GP och annat

Göteborgsposten (GP) har nyligen skrivit en guide till Göteborgs bästa pasta. Här omnämns Benne Pastabars fyra restauranger främst som lunchställen som serverar snabbmat. Omdömet är dock att detta görs på ett superbra sätt – snabbt, billigt och gott.

Det finns också gott om positiva omdömen på Benne Pastabars sida på Facebook. Här omtalas maten som kanongod och prisvärd, och servicen som kanonbra med supertrevlig personal.
Även de som kommenterat restaurangkedjans inlägg på Instagram är nöjda och glada. “Bästa i Göteborg”, “Enastående och fantastiska”, “Kram från en halvitalienska” är några av de kommentarer som lämnats på senare tid. Det är inte utan att man blir sugen, eller hur? Är det inte lunchdags snart?

0 Shares:
Du kan också gilla