Matilda Boza – allt du vill veta om den populära nyhetsuppläsaren

news

Matilda Boza, född 4 oktober 1991, har snabbt blivit ett populärt ansikte i TV4 där vi kan se henne läsa upp nyheter. Hon växte upp i Bromma, Stockholm, och har varit tillsammans med sin man Jonathan sedan tonåren. Matilda Boza väntar just nu sitt första barn tillsammans med maken. Nyheten avslöjade hon själv i TV4 Nyhetsmorgon. 

Snabbfakta om Matilda Boza

NamnMatilda Boza
ÅlderFödd 4 oktober 1991. 
GörArbetar som nyhetsankare på TV4. 
FamiljMake Jonathan, väntar sitt första barn. 

Matilda Boza bakgrund och ursprung

Matilda Boza växte upp i Bromma utanför Stockholm. Hon jobbade på ett flertal olika tv-produktioner innan hon började arbeta som nyhetsankare på tv. Bland annat var hon kameraassistent under kronprinsessan Victorias bröllop, vilket hon gillade. Hennes kollega Renée Nyberg uppmanade henne att gå en utbildning inom journalistik och tv, vilket hon också gjorde. Utbildningen hon gick var Kaggeholms folkhögskola. Det ledde henne så småningom till att landa hem tjänsten på TV4. På TV4 har hon även hoppat in som vikarie i TV4 Nyhetsmorgon och har även synts i programmet Efter fem. Det finns inte så mycket information tillgänglig om Matilda Bozas ursprung eller om hennes föräldrar eller pappa, mer än att hon växte upp i Bromma. 

Matilda Boza Nyhetsmorgon 

Under sommaren 2022 hoppade Matilda Boza in som vikarierande programledare i Nyhetsmorgon. Bland de ordinarie programledarna finns publikfavoriter som Steffo Törnqvist, Jenny Strömstedt och Anders Pihlblad, men under sommaren passar många av dem att gå på semester vilket gör att Matilda Boza fick hoppa in. Hon jobbade sida vid sida med Johan Macéus under vikariatet. 

Vem är Matilda Bozas make? 

Matilda Boza är gift med maken Jonathan sedan år 2019. Paret gifte sig i Italien och det var 100 gäster på bröllopet. De träffades när de endast var 15 år gamla och har hållit ihop sedan dess. Maken jobbar som ingenjör. 

Så bor Matilda Boza

Matilda Boza och Jonathan Boza bor i en sekelskifteslägenhet i Stockholms innerstad. Hit flyttade de i mars 2021. Lägenheten är med två rum, den är 67 kvadratmeter stor och är värderad till 7 miljoner kronor. Det ska även finnas en eldstad i lägenheten och Boza lägger ofta upp bilder på boendet på sitt konto på Instagram. I en intervju med tidningen Svensk Damtidning har hon berättat att inredningsstilen i parets lägenhet är inspirerad av bådas barndomshem. Jonathan växte upp med en mexikansk mamma på Gärdet medan Matilda växte upp i ett typiskt skandinaviskt hem i Bromma, vilket alltså ska spegla inredningen i hemmet. 

Matilda Boza sociala medier

Matilda Boza är aktiv på sociala medier. Här kan du bland annat se henne: 

  • Instagram. Hon finns bland annat på Instagram, där hon regelbundet lägger upp bilder från sitt liv. Hon har dessutom fler följare än de flesta, runt 12 200 stycken. 
  • Facebook. Det är oklart om Boza är aktiv på Facebook, då hon inte syns till när man söker på hennes namn. 
  • Twitter. Matilda Boza finns inte på Twitter, i alla fall inte när man söker på hennes namn. 

Matilda Boza Flashback

Det är många som vill veta mer om Matilda Boza, och hon återfinns i flera trådar på det populära forumet Flashback. Där är det många som bland annat kommenterar hennes bilder på Instagram, hennes kropp och även skvallrar om hennes make. 

Matilda Boza gravid

I september 2022 avslöjade Matilda Boza själv att hon var gravid i direktsändning i TV4 Nyhetsmorgon. Det tillsammans med kollegorna Sofia Geite och Steffo Törnqvist. I en intervju med tidningen Mama har hon berättat att graviditeten var planerad. Bebisen är planerad att födas den 21 februari 2023, på semmeldagen. Matilda Boza har även tidigare berättat att hon väntar en pojke. 

0 Shares:
Du kan också gilla