Kronan till miljonen – så kan man bli miljonär

MILLION1234

Kronan till miljonen är en anonym blogg om sparande och investeringar. Mannen bakom delar med sig av sin portfölj och de innehav han har. Han spelar trygga och säkra kort med fokus på utdelningar. Det är enkla lösningar han delar med sig av vilket tilltalar många läsare. Låt oss kika närmare för inspiration och tips på hur man kan nå en miljon.

Kort om Kronan till miljonen

Vad är det?En bloggsajt om utdelningsinvesteringar
Vem ligger bakom?En anonym man
För vem?För den som söker tips, inspiration och insikt i finansiell handel
Arkiv2016-2022, omkring 360-420 inlägg årligen
FrekvensPublicerar nya inlägg i princip dagligen

Från en krona till en miljon – recept på det tack!

Det första man tänker när man ser denna blogg är kanske att mannen bakom har investerat en krona och nått en miljon. Så är inte fallet och det är viktigt att poängtera. Det är ingen magi han delar med sig av. Vägen för denna bloggare från en krona till en miljon innefattar ett välbetalt jobb och mycket sparande per månad.

Kan vem som helst bli miljonär? Teoretiskt sett kan man tro det. Praktiskt sett däremot får man ändå erkänna att det inte är helt lätt. De snabbaste vägarna att öka sitt kapital innebär också de största riskerna. Om man är villig att spara pengar över tid och investera långsiktigt kan denna blogg vara värd att kika på däremot.

Från en krona till en miljon – var börjar man?

Det första man kan börja med är att fråga sig själv hur mycket man förstår sig på ekonomi. Vissa har växt upp med föräldrar som pratade om pengar och involverade sina barn i vardagsekonomin. Andra har inte det. Oavsett var man börjar finns det gott om information att hitta för ens egen kunskapsnivå. Några platser att börja:

 • Banken – på bankernas hemsidor finns det ofta avsnitt med matnyttig information.
 • YouTube – sök bland det stora urvalet av videos, kurser och föreläsningar.
 • Biblioteket – böcker är en bra källa till information som det ofta ligger mycket arbete och kunskap bakom. 
 • Bloggar – det finns trots allt en hel del där ute som kan vara värda att kolla in.
 • Din egen ekonomi – börja med att titta på din egen ekonomi månadsvis. Lär dig excel och skapa ett dokument där du kan följa dina inkomster och utgifter.

En bok från hyllan – en bra källa för information

Det finns många böcker på hyllorna som är värda att läsa om man vill gå från en krona till en miljon. En bra början på vägen är att förstå grundläggande ekonomi. Några exempel på böcker för nybörjare är:

 • Gör ditt barn rikt – från veckopeng till förmögenhet, J. Bolmeson och C. Söderberg
 • Ett rikare liv! : en bok om din tid och dina pengar, C. Söderberg och L. Göthe
 • Rich Dad, Poor Dad. Vägen till ekonomisk framgång, Robert Kiyosaki
 • Fixa din privatekonomi : Smarta lifehacks för mer pengar och ett rikare liv, Christina Sahlberg

Från flera kronor till flera miljoner

När man förstått sig på grunderna kan man rikta sitt fokus mot aktiemarknaden. Vet du vad skillnaden på kapitalfond och investeringsfond är? Vet du vad courtage betyder? Vad är viktigt att tänka på när man bygger sin portfölj? Den sortens frågor kan man få svar på i dessa böcker:

 • Så här kan alla svenskar bli miljonärer, P.H. Börjesson
 • Vägen till din första miljon – alla kan bygga en egen pengamaskin, T. Schildfat
 • Bli grymt rik på aktier, Anders Haskel
 • Aktier och fonder från grunden, Aktiespararna

Kronan till miljonen – vilka tips får man här?

På Kronan till miljonen bloggas det dagligen allt från kommentarer på finansnyheter till personliga händelser. Ofta är det kring hans eget innehav. Ibland skriver han dock om t.ex. investmentbolaget Kinnevik och klassikern Telia även om han inte själv har dem i sin portfölj.

Han tycks vara en långsiktig och logisk tänkare. Han säger ja till lån från CSN och nej till handel med högriskbolag. Hans fokus är finansiell trygghet och det syns tydligt i hans inställning bloggen igenom.

Det kan vara värt att notera att sajten är full av reklam. Ibland kan det vara svårt att skilja ett inlägg och en affiliatelänk. Han gör också reklam för företag som Lendify. Det kan alltid finnas personligt vinstintresse bakom sajter som denna och därför är det viktigt med egen kunskap. Sök information från fler håll än bara en anonym bloggsajt när det kommer till att investera dina pengar.

0 Shares:
Du kan också gilla