Hur mycket är klockan i australien

Ok, skulle du vilja veta hur mycket är klockan i Australien just nu? Låt oss dyka in i de fascinerande detaljerna. Det är ett intressant ämne eftersom Australien, till skillnad från Sverige, har flera tidszoner.

Australiens tidszoner

. Australien har inte mindre än tre huvudtidszoner. Dessa är Australsk västkusttid, Australsk centralstandards tid samt Australiens östlig standardtid.

Tidszon Sverige Australien
Australsk västkusttid +7 timmar hållt i västra Australien
Autralien centralstandards tid +8.5 timmar bevaras i norra och centrala Australien
Australiens östlig standardtid +10 timmar Följs av det östliga Australien

Vi måste också överväga dagens spartid, som kan förskjuta dessa skillnader med en timme. Låt oss bjuda in en fråga, vilken tidszon i Australien är du mest intresserad av? Och kom ihåg, oavsett tidszon, är det bästa sättet att hitta exakt tid att använda en onlinevärldsur.

Hur mycket är klockan i Australien’s olika områden?

 • Sydney: Australiens östlig standardtid
 • Adelaide: Australsk centralstandards tid
 • Perth: Australsk västkusttid
 • Tasmanien: Australiens östlig standardtid
 • Oavsett om du planerar att ringa någon i Australien eller helt enkelt är nyfiken på det här vidsträckta landets tid, handlar det alltså om att veta vilken del av Australien du är mest intresserad av. Vet du förresten att det oftast är dag i Australien när det är natt i Sverige? Så nästa gång du är vaken på småtimmarna, kom ihåg att din vän i Australien kanske just nu njuter av solen!

  Jag hoppas att detta hjälper till att klargöra “hur mycket är klockan i Australien”. Tills nästa gång, håll koll på tiden och njut av varje ögonblick!

  0 Shares:
  Du kan också gilla