Hur många kramar finns det i världen?

Hur många kramar finns det i världen

Svenskarna har under de senaste tre decennierna utvecklats till att bli ett kramande folk. Det fanns ingen hejd på hur många kramar som kunde delas ut före utbrottet av Covid-19. Då tog kramandet tvärstopp. Många känner därför stor tacksamhet för att viruset bröt ut. Att behöva krama kända och okända människor i tid och otid, borde för de flesta kännas som både obehagligt och ohygieniskt. 

Att besvara frågan hur många kramar finns det i världen, kan inte göras utan att ta hänsyn till kulturella skillnader. I många europeiska länder anses det vara mer belevat att kindpussa. En svår konst för exempelvis svenska män. De kramar varandra med björnkramar i kombination med ryggdunkningar. Ett sådant sätt att hälsa rekommenderas inte i en enda bok om vett och etikett.

I vissa länder hälsar inte män på kvinnor. TV-bilder från möten mellan ledande politiska ledare som har olika kulturbakgrund, kan för en svensk uppfattas som lätt komiska. Män som helst inte ens vill handhälsa på en kvinna och än mindre sitta vid samma förhandlingsbord.

Den epok då manliga kommunistledare från östblocket träffades är ett exempel på hur kramar kunde kombineras med pussar på kind och mun. Inte sällan blev det dödskyssen för den ena parten i hälsningsorgien.

Hur många kramar finns det i världen – film

Hur många kramar finns det i världen – recension

Kramande mellan människor har blivit föremål för en filminspelning. En film med titeln: “Hur många kramar finns det i världen” spelades in långt innan Covid-19 bröt ut. Filmen svarar dock inte på frågan hur många kramar finns det i världen.

Filmen handlar istället om en situation som plötsligt uppkommer. En speciell sak med filmen är att det deltar flera funktionshandikappade. De recensioner som finns är något blandade. Den ansågs bland annat vara fyrkantig med tunn ramhandling men gjord med hjärtat på rätta stället. Filmen betecknas som välspelad och med många kända svenska skådespelare.

Hur många kramar finns det i världen – rollista

I filmen medverkar Per Morberg, som inte bara är TV-kock utan skådespelare till professionen. Hans skådespeleri får högt betyg i flera recensioner. Komikern Claes Malmberg har en ledande roll i filmen liksom Vanna Rosenberg. Den senare är annars välkänd för sina roller i komediserien “Kvarteret skatan”.

Hur många kramar finns det i världen – sammanfattning

Ingen har kunna räkna ut hur många kramar det finns i världen. Det enda vi vet är att kramandet efter pandemin sannolikt kommer att gå ner i frekvens. Världshälsan kommer att påverkas till följd av en lägre smittorisk. Nya och innovativa hälsningsseder kommer sannolikt att utvecklas.

0 Shares:
Du kan också gilla