Hur länge håller en öppnad vinbox

Hur länge håller en öppnad vinbox?

Det finns en gammal fras som säger “vin blir bara bättre med tiden”. Men, håller det sig samma när det gäller en öppnad vinbox? Om du har öppnat en vinbox och lämnar den oanvänd, hur länge kan du förvänta dig att den fortfarande är bra att dricka? Och vad påverkar dess hållbarhet över tiden?

Ett par faktorer kan påverka hur länge en öppnad vinbox håller. För det första, typen av vin kan spela roll. Ett oöppnat vitt vin kan hålla sig upp till ett år, medan ett rött vin kanske bara håller upp till sex månader. Men när du öppnar vinet, förändras dessa siffror markant.

Förstå hur vin lagras korrekt

Oavsett om det står på en hylla i ditt kök eller gömt i din källare, påverkar platsen och villkoren för lagring av vinkartongen hur länge det håller. Höga temperaturer och direkt solljus kan påskynda oxidationen av vinet, vilket kan förkorta dess hållbarhet.

Vinets typ Öppnat, hur länge Oöppnat, hur länge
Vitt vin 3-7 dagar 1-2 år
Rött vin 3-5 dagar 2-3 år
Rosévin 5-7 dagar 1-2 år
Mousserande vin 1-3 dagar 1-3 år

Men, hur länge håller vinet i en öppnad vinbox? Bra fråga! En öppnad vinbox håller vinet i bra skick betydligt längre än vad en flaska gör. Tack vare sin speciella förpackning kan vin i en öppnad vinbox hålla sig upp till 6 veckor efter det att den först har öppnats. Så nästa gång du undrar “hur länge håller en öppnad vinbox?”, vet du nu att det kan vara allt från några dagar till flera veckor beroende på förhållanden och vinets typ!

Inget vin ska behöva gå till spillo, eller hur? Så ta en sipp, njut av varje dråpe, och var aldrig rädd för att öppna en vinbox igen. Även om du inte tänker dricka allt på en gång, kommer du att veta att ditt vin förblir gott och dryckbart länge.

0 Shares:
Du kan också gilla