Cell Impact – Karlskogabaserade företaget som blivit en snackis på börsen.

cell1

Med sin patenterade metod inom höghastighetsformning av flödesplattor är företaget från Karlskoga numera av intresse för alla som är hemma på börsen. Tack vare företagets framgång kan man idag skapa flödesplattor som tillverkningsindustrin av bland annat truckar har nytta av. Något som gett utslag på Cell Impacts aktier.  

Snabbfakta om Cell Impact

NamnCell Impact
VerksamhetPatenterad metod inom höghastighetsformning av flödesplattor. Börsnoterat företag av intresse för börser över hela världen.
StartadesFöretaget startades 1999 och genomgår just nu en nyemission.
Ort Huvudkontoret finns i Karlskoga, Örebro län.

Cell Impact – uppfinning som revolutionerat

Det är svårt att slå sig fram inom företagsvärlden. Ändå är det något som företaget Cell Impact har lyckats med. Genom en patenterad metod för höghastighetsformning kan man skapa flödesplattor snabbare och bättre än tidigare. 

Det är därför en produkt som har betytt mycket för alla tillverkare av truckar och fordon. Producenter som idag har kunnat förenkla och skapa en produktion som löper i helt annan takt än tidigare. Allt detta har gjort att många börsanalytiker har utbrustit i fraser som: “Cell Impact – placera”.

Börsen och Cell Impacts aktier

Ända sedan Cell Impacts aktier kom ut på börsen så har de skapat ett stort intresse, såväl inom landets gränser som utanför. Aktierna har hållit ett förhållandevis jämnt värde genom tider som varit utmanande på börsen. Men ändå har man kunnat se vissa rörelser som har skapat en oro hos aktieägare, vilket varit ganska normalt under de senaste årens händelser. Cell Impact är ändå något av en snackis på flera olika forum, där aktien ofta får ett varierat och nyktert betyg av kännare.

Avanza och Cell Impact

Cell Impact i Karlskoga är en av alla aktier som man kan hitta på den relativt nystartade svenska banken Avanza. En bank som är specialiserad på sparande, placeringar och pension. Cell Impact tillsammans med Avanza är en kombination som många har valt att använda sig av, vilket även syns då och då på aktiens kurs. Och vid en analys brukar aktien få ett gott betyg för sin stabilitet, även om det är en aktie som precis som alla andra kan få plötsliga snabbare rörelser uppåt och nedåt.

Snacket om Cell Impact i olika forum

Vid en enkel sökning på internet om företaget Cell Impact kan man se att det finns mycket att hitta med sökorden Cell Impact + forum. Bland annat ser man att det inte enbart är Avanza som har företagets aktier på sin lista, utan man hittar även Cell Impact hos Nordnet. 

Letar man efter aktiekurs för Cell Impact så kan man även få se hur dagens värde ser ut, och hur aktien har rört sig under den senaste tiden. Värden som är av stort intresse för de som har aktien, men även för de som funderar på att investera i den. Men i stort sett talas det gott om företaget och aktien, även om det precis som alltid finns de som är mer försiktiga i sin bedömning.

Cell Impact och nyemissionen

Många aktieägare blev förvånade när det gick att läsa om Cell Impacts nyemission. Visst har aktien haft toppar och dalar. Som när den var uppe på 27 kronor mellan 9 december och 23 december 2021, och därefter föll ner till 13,7 kronor den 20 februari 2022. Men man har inte kommit fram till vad som gjorde att aktien föll så brant och snabbt. 

Man spekulerar även om ifall den höga aktiekursen berodde på den nyemission som man genomförde under samma datum som aktiekursen höjdes så kraftigt. Men tyvärr höll inte höjningen i sig efter att nyemissionen var klar. 

0 Shares:
Du kan också gilla