3 smarta enheter som kan hjälpa dig i vardagen

Nuförtiden finns det många smarta enheter som du kan använda för att förenkla din vardag. Den smarta telefonen må vara det mest uppenbara alternativet, men det finns massvis med andra typer av enheter som kan förenkla ditt liv, göra vardagen säkrare, men bidrar även med mycket underhållning.

Dessa enheter används bland annat för underhållning, exempelvis för att streama filmer eller spela hos ett online casino. Här kan du lira slots, jackpottspel, bordsspel och mer direkt i mobiltelefonen, något som inte var möjligt för bara 10-20 år sedan. Men det finns även massvis med andra smarta enheter som kan underlätta vardagen.

Ta en titt på listan nedan för att se om något av alternativ passar för dig!

3 exempel på smarta enheter som kan vara ett bra komplement i vardagen

Nedan är tre exempel:

Smart lampsystem

Är du trött på att behöva gå upp och stänga av bortglömda lampor när du ska sova? Eller gillar du att kunna dimma hela rummets belysning med en enda knapp? Då kan ett smart lampsystem vara något för dig.

Dessa lampor går att synka med varandra, är energisnåla, samt går att stänga av och på med hjälp av en app i mobilen. Vissa av dem kan till och med byta färg. Häftigt, eller hur?

Priserna kan variera en aning beroende på märke och vilken omfattning du är intresserad av. Men om du för närvarande har lampor som drar mycket ström, kan det faktiskt vara en investering.

Smart termostat

Om du vill sänka din uppvärmningskostnad så mycket som möjligt, samtidigt som du är snäll mot miljön, bör du installera en smart termostat. Dessa enheter sänker och höjer värmen beroende på dina inställningar, men kan även anpassa uppvärmningen efter dygnets olika priser.

Det här är vanligtvis en investering som betalar för sig själv flera gånger om, och kräver föga handpåläggning över tid. Därmed är det ett ypperligt alternativ om du vill skapa ett smartare hem.

Smart lås

Nuförtiden behöver du inte längre en nyckel till ditt hem. Du kan istället använda ett smart lås. Här kan du exempelvis låsa upp eller låsa dörren med en kod, men du kan även använda sensorer som ofta kommer i form av brickor. Detta gör det bland annat svårare för brottslingar att kopiera din nyckel.

De går även att ställa in som låsta under vissa tider, vilket passar utmärkt om du planerar att åka iväg, men behöver någon som kommer och vattnar blommorna.

Vissa av dessa smarta lås har även inbyggda säkerhetskameror och ljudinspelning, samt att några av dem även larmar om någon försöker bryta sig in. Detta kan vara en utmärkt investering om du vill ha ett smart och säkert system, om du är villig att spendera de pengar som krävs.

 

 

0 Shares:
Du kan också gilla