Knapert utbud på Hemnet Söderköping

accomodation

Letar du boende i Söderköpings kommun har du inte hamnat på Hemnets mest välfyllda sida. I skrivande stund finns 40 objekt till salu. Alltså fritidshus, villa, gård, lägenhet och allt sammantaget. Så ”skynda fynda” kanske du bör tillämpa. Eller se efter på Blocket om de kanske har ett mer digert utbud.

Snabbfakta om Hemnet Söderköpings siffror

Fritidshus4
Villor20
Gårdar0
Lägenheter1
Kommande 11

Slutpriser – mer upplyftande fakta?

För någon som inte kommer från trakten skulle man kunna tro att priserna på bostäder skulle vara låga på en plats med så smalt utbud. Litet utbud skulle kunna bero på liten, tråkig ort där ingen vill bo. Men det visar sig kanske vara tvärtom. För vid en snabb titt på slutpriser ligger de sålda i november 2022 på:

  • 7 550 000 kronor
  • 2 795 000 kronor
  • 3 400 000 kronor
  • 8 200 000 kronor
  • 2 000 000 kronor
  • 4 150 000 kronor.

Och detta torde ju inte vara speciellt låga priser ens med dagens bostadspriser. Man får i alla fall hoppas att de som sålde inte behövde sälja för lägre pris än utropspris, som ägarna till villan på Hasselgata 31 i Söderköping gjorde 2018. 

Vidga vyerna till hela Östergötland

Om du väljer att söka bostad i hela Östergötland istället för att vara bestämd på att bo i Söderköping har du ett mycket större utbud att välja bland. Totalt 1 107 objekt finns till salu. Tittar man på slutpriser finns det dessutom en hel del som håller sig under två miljoner. Även om det nyligen såldes en gård med jordbruk i Bjärby för 27,9 miljoner!

Bästa sättet att roa sig på Hemnet Söderköping och andra kommuners Hemnet-sajter

Låt oss istället för att rabbla tråkiga Hemnetfakta om Söderköping fundera kring det bästa sättet att spendera sin tid på Hemnet. Ett förslag är att sortera efter pris. Börja skrolla bland de billigaste boendena som går att få tag på i Sverige. Gissningsvis kommer du först få ta dig förbi andelslägenheter i fjället. Men efter det kommer det erbjudas annorlunda och roliga, gamla hus och stugor på avlägsna platser. Många i Norrland. Med gamla, retro kök och rolig inredning. Vissa visserligen med vattenskadade tapeter och kanske bara halva tak.

Orkar du inte själv skrolla dig förbi alla vanliga och vardagliga hem kan du istället börja följa Hemnetknarkarna på Instagram. 649 000 följare kan knappast ha fel. Här hittar du guldkornen direkt. Alla konstiga, fula eller roliga hem. Främst svenska. Men ibland slängs det in något fancy hus med en fancy bil i Beverly Hills som jämförelse med ett skruttigt, litet hus med halvskrotad bil på uppfarten i något småsamhälle som kanske just Söderköping.

Unika hem väcker uppmärksamhet

Andra saker du kan hitta hos Hemnetknarkarna är väldigt färgglada inredningar. Gärna ett hem som är genomgående exempelvis rött i alla rum i hela huset. Eller ett hem som har lustiga väggord på toalettstolar istället för väggar. Eller väldigt smutsiga toaletter. Eller vad sägs om ett kök med tre spisar eller ett badrum med tre handfat? Eller de som hängt en formel 1-bil upp och ner i taket ovanför matsalsbordet.

En annan sak som har visats flera gånger är när någon ligger i sängen vid fotograferingstillfället. Bara överbäddad med överkastet eller borttagen genom att fotografen håller sin hand i vägen. Halva hus är också en specialitet. Sådana som ser ut att vara delade på mitten eller sakna undervåning. Inte på grund av husen är trasiga utan på grund av design som kanske inte borde ha gjorts.

Ja, du hör ju själv. Kanske ska du bli Hemnetknarkarnas följare nummer 649 001 och bli serverad roligheter utan att behöva få ledbesvär i skrollfingret.

Om du tvivlar på faktan i denna text eller bara vill se dig om lite själv är det bara att gå in på Hemnet och söka på Söderköping.

0 Shares:
Du kan också gilla